Dokumentumok
Letölthető dokumentumok
  • kedvezményezett neve: Hangony Községi Önkormányzat
  • projekt címe: Hangony Polgármesteri Hivatala energetikai korszerűsítése
  • támogatás összege: 59 363 897 Ft
  • támogatás mértéke: Projekt elszámolható összköltségének 100%-a
  • projekt tartalma:

Hangony Községi Önkormányzat a település központja, a Polgármesteri Hivatalát energetikailag korszerűsíti, mivel a hátrányos helyzetű településnek ez az egyetlen lehetősége azon épület fejlesztésére, melyben a legtöbb ember megfordul a településen.

Jelen projekt CÉLJA a TOP-3.2.1 felhívás céljával összhangban a hatékony, környezetkímélő energia felhasználás növelése, hosszú távon ezzel jelentős költségmegtakarítás elérése, CÉLCSOPORTJA B-A-Z megye komplex programmal fejlesztendő Ózdi járásában lévő település lakossága, EREDMÉNYE környezeti szempontok érvényesítése, HATÁSA megújuló energiaforrások felhasználás összes energiafelhasználáson belüli arányának növelése, hazánk által vállalat EU-s irányelveknek megfelelő eredménycélok teljesítése érdekében.

Az épület utólagos homlokzati hőszigetelése, lapos tető utólagos hőszigetelése, korszerűtlen nyílászárók cseréje és a fűtési rendszernek az iskola apríték tüzelésű kazánjára történő csatlakozás kiépítése fog megvalósulni. A korszerűtlen, nagyon rossz éves hatásfokú atmoszférikus gázkazánokat, apríték tüzelésű biomassza kazánnal ellátott távfűtési rendszer váltja fel. Időjárásfüggő szabályozásával, heti és napi programozásával a modulációs rendszer az időjáráshoz és a használathoz tökéletesen illeszkedő fűtést biztosít majd.

A korszerűsítést megelőzően az épület energiaszámlái kifizetésére kb. 2,1 millió Ft-ot fordított évente az Önkormányzat a költségvetéséből. A projektbe tervezett intézkedések hatására a költségekben több mint 90%-os megtakarítás várható. A megvalósítani kívánt fejlesztések (nyílászárócsere, hőszigetelés, fűtéskorszerűsítés) hozzájárulnak az intézmény takarékos költségvetéséhez, működési költségeinek csökkentéséhez.

  • projekt tervezett fizikai befejezési dátuma: 2018.10.31.
  • projekt azonosító száma: TOP-3.2.1-15-BO1-2016-0003

 

 

 

 

 

comments