Dokumentumok
Letölthető dokumentumok

Kedvezményezett neve:                      Hangony Községi Önkormányzat

A pályázati felhívás kódszáma:                      VP6-7.2.1-7.4.1.3-17

A pályázati felhívás neve:                  „Helyi termékértékesítést szolgáló piacok infrastrukturális fejlesztése, közétkeztetés fejlesztése”

A projekt címe:                                   „Közétkeztetés fejlesztése Hangony községben”

A projektazonosító száma:                  1863179496

A szerződött támogatás összege:         19 808 163 HUF

A támogatás mértéke %-ban:              95 %

A projekt tervezett befejezési dátuma:           2020.05.31.

A projekt keretében Hangony község közétkeztetési feladatait szolgáló konyha fejlesztése, valósul meg, nem építési engedély köteles beruházás eredményeképp.  A főzőkonyha a Hangony, Rákóczi Ferenc út 134. szám alatt található. Az épület teljes alapterülete 332 m2, amiből 160 m2 alapterület van használatban. A fejlesztést követően a teljes 332 m2 alapterületet hasznosítani kívánja Hangony Község Önkormányzata. Az étkező befogadóképessége nem változik a fejlesztést követően, mert a hatályos jogszabályoknak megfelelően – az áru és személyforgalom elkülönítése érdekében - a főzőhelyiségek és a folyosók alapterülete növekszik.

A fejlesztés során átalakításra kerül a konyha belső tere, a beruházás keretében sor kerül válaszfalak bontására és áthelyezésére, a falfelületek javítására és a csempeburkolatok cseréjére, továbbáaz eltérő padlószintek kiegyenlítésével, új burkolatok lerakásával a padló korszerűsítésére. A gázvezetékek és szerelvényeik, valamint a légtechnikai és szellőző berendezések kialakításával megvalósul az épület gépészeti korszerűsítése is.

A pályázat keretében az elavult, régi és balesetveszélyes eszközök, bútorok, gépek cseréje is megvalósul. A projekt keretében főzőüst, főzőzsámoly, olajsütő, burgonyakoptató gép,tároló állvány, alap robotgép, passzírozó, szeletelő, kockázó,munkaasztalok, tartó állványok, 3 medencés mosogató, vízlágyító,zsírfogó és melegen tartó pultok kerülnek beszerzésre.


Az épület korszerűsítését követően a projekt hozzájárul a pályázati kiírás alapvető céljához, az életminőség javításához és a lakosság egészséges, jó minőségű élelmiszerrel való ellátásához, mely eredményeképpen javul az állampolgárok esélyegyenlőségének biztosítása, valamint a lakosság életminősége, másrészt hozzájárul ahhoz, hogy az önkormányzat megfelelő infrastruktúrával rendelkező környezetben,modern eszközökkel felszerelve, a célcsoport igényeinek megfelelően láthassa el a már működő étkeztetés alapfeladatát.

comments