Dokumentumok
Letölthető dokumentumok

 

 

 

 

 

 

Sajtóközlemény

 

 

Az óvodai ellátás minőségi fejlesztése Hangony községben

 

2019/05/16

 

 

A Hangony, Rákóczi Ferenc út 177. szám alatt működő Hangonyi Csicsergő Óvodában, a hátrányos helyzetű gyermekek aránya eléri a 73 százalékot. Sokan érkeztek az intézménybe korukhoz képest hiányos felkészültséggel, kifogásolható tudásszinttel, amit az óvodapedagógusok igyekeznek velük bepótolni.  A kedvezményezett, Hangony Községi Önkormányzat és az óvoda vezetősége speciális fejlesztés révén, gyorsabb megoldásokat keresett a helyzet kezelésére, amit a „TOP-1.4.1-15 - A foglalkoztatás és az életminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztésével” című pályázati konstrukcióban beadott projekt révén valósítottak meg a közel 2 éves periódus alatt.

A projekt megvalósításának kezdete: 2017.06.30.

A projekt fizikai befejezésének határideje: 2019.05.31.

 

A projekt elsődleges célja az óvodai ellátáshoz való hozzáférés javítása és a szolgáltatások minőségének fejlesztése, a HH-s gyermekek fejlődését szolgáló nevelési, gondozási, fejlesztési tevékenységek támogatása, mely célok elérése érdekében egyrészt megújult az óvoda épülete, másrészt új bútorok és fejlesztőeszközök kerültek beszerzésre.

A beruházás keretében kialakítottak egy tornaszobát, egy egyéni fejlesztő szobát, akadálymentessé tették az épületet és megvalósították az energiahatékony, fenntartható működtetést, amihez külső hőszigetelést, nyílászáró cseréket és megújuló energiaforrást is alkalmaztak.

 

A fejlesztés eredményeként csökkentek a korábban tapasztalható területi különbségek és nőtt a település népességmegtartó ereje. A program által lehetővé vált az óvodás korú gyermeket nevelő szülők mielőbbi munkába állása.

 

 

További információ kérhető:

 

Nyugat-Borsodi Területfejlesztési Nonprofit Kft.

Telefon: +36/48-571-132  

elektronikus postacím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.;  www.nybtf.hu 

Letöltés .pdf formátumban.

 

comments