Hírek

Gyermekvédelmi ellátásokhoz kapcsolódó formanyomtatvány

Letöltés

Tisztelt Pályázók, Kedves Tanulók és Hallgatók!

 

Szeretnénk felhívni a figyelmeteket arra, hogy a Bursa Hungarica Önkormányzati Felsőoktatási Ösztöndíjpályázattal kapcsolatos pályázatok 2021. november 5. napjában meghatározott benyújtási határidejét úgy értelmezzétek, miszerint legkésőbb ezen a napon önkormányzatunkhoz papír alapon be kell nyújtanotok az EPER-Bursa rendszerben kitöltött és lezárt, ezt követően kinyomtatott és aláírt pályázati űrlapot, valamint annak kötelező mellékleteit. Amennyiben a fenti határnapig csak a pályázati informatikai rendszerben véglegesítitek a pályázati űrlapot, de annak papír alapú benyújtásról nem gondoskodtok, úgy pályázataitok a további elbírálás szakaszába sajnos már nem kerülnek.

 

Letölthető dokumentumok:

5_Palyazati_kiiras_A_2022

6_Palyazati_kiiras_B_2022

Új szolgálatvállalási lehetőség a honvédségnél

 

Önkéntes Katonai Szolgálatra várja a jelentkezőket a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség. Az Önkéntes Tartalékos Rendszer legújabb elemével elsősorban a fiatalokat szeretnék megszólítani, de nemtől és kortól függetlenül bárki jelentkezhet.

A kiképzés a speciális önkéntes területvédelmi tartalékos szolgálathoz hasonlóan 6 hónapig tart. Az első két hónapban a jelentkezők alapkiképzést kapnak, majd eldönthetik, hogy maradnak a képzési helyszínen, vagy más helyőrségben,speciális területen próbálják ki magukat. Elsősorban olyan fiatalok érdeklődését várják, akik idén nem kerülhettek be a felsőoktatásba. A jelentkezők az önkéntes katonai szolgálat révén lehetőséget kapnak, hogy a honvédség kötelékében helyezkedjenek el és katonai felkészítésen vegyenek részt. 

Minden olyan magyar állampolgár jelentkezését is várják, aki legalább 18 és legfeljebb 65 éves, van bejelentett belföldi lakóhelye, rendelkezik erkölcsi bizonyítvánnyal és minimum általános iskolai végzettséggel. A szerződéskötést egészségügyi és pszichológiai vizsgálat előzi meg.

A kiképzések szeptember 15-én kezdődnek, ehhez a tervek szerint az ország minden megyéjében és Budapesten is biztosítanak helyszínt. A résztvevők az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred és az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred katonáitól sajátíthatják el a legfontosabb ismereteket. A második hónap után az önkéntesek ugyanott folytathatják az általános kiképzést, vagy specializálódhatnak egy szakterületre, így akár ejtőernyős vagy búvárképzést is kaphatnak, de megtanulhatnak harcjárművet kezelni is.A hat hónap alatt (és utána is) bárki választhat más szolgálati formát: dönthet úgy, hogy szerződéses katona lesz, pályáját műveleti tartalékosként vagy területvédelmi tartalékosként folytatja.

A képzés első két hónapjában a fizetés a mindenkori minimálbérnek megfelelő összeg, jelenleg bruttó 167 ezer Ft.Aki a program második részébenspeciális területet választ, már a garantált bérminimumot kapja havi fizetésként, amely jelenleg bruttó 219 ezer Ft. Ruházati ellátás, napi egyszeri meleg étkezés, utazási költségtérítés, valamint szükség esetén szociális támogatás is jár a résztvevőknek.Jelentkezni legkésőbb augusztus 31-ig lehet a megyeszékhelyek toborzóirodáiban, vagy a Magyar Honvédség Központi Online Toborzó Irodájában, az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.

 

Ügyfélfogadás:

Hadkiegészítő és Toborzó Iroda

3526 Miskolc, Hatvanötösök útja 2

Tel: 0646/327-245

Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

H-Cs: 08:00- 15:30

P: 08:00 – 12:00

 

Tisztelthangonyi lakosok!

 

Az elmúlt időszak tapasztalati azt mutatták, hogy a korábbi önkormányzati rendeletek nem nyújtottak megfelelő keretet a közösségi együttéléssel kapcsolatos problémák kezelésére.

A Képviselő-testület törvény adta felhatalmazása alapján 2021. július 30-án elfogadta a közterületek használatáról és közösségi együttélés egyéb alapvető szabályairól szóló rendeletét, ami 2021. augusztus 15. napján lép hatályba.

Mivel az említett rendelet új szankciókat és tiltott magatartásformákat is tartalmaz, ezért a későbbi kellemetlenségek elkerülése érdekében kérjük a tisztelt lakosságot, hogy az új rendeletet ismerjék meg.

 

A rendelet megtalálható az önkormányzat honlapján, továbbá a Nemzeti Jogszabálytár oldalán, illetve megtalálható kihelyezve az önkormányzat hirdetőtábláján.

 

Tisztelettel:

 

Hangony Községi Önkormányzat