Üdvözlet

Kedves Látogatónk!

Nagy tisztelettel és szeretettel köszöntelek Hangony Község Önkormányzatának nevében településünk honlapján!

Ez a nyugodt kis falu, világítótoronyként magaslik ki festői szépségű érintetlen környezetével itt a Bükk lábánál. Turisztikai erejével, évről évre nagyobb létszámban vonzza ide a látogatókat, akik felfedezték a velünk élő vadászturizmust és a Hangonyi Tó által kínált sporthorgászatot. A Bükk-hegység gyönyörű panorámája, a tökéletes kirándulóhelyek és túraútvonalak, a gazdag természeti- és állatvilág, felejthetetlen élményt biztosít minden turistának.

A hangonyiak híresek vendégszeretetükről, az idelátogatóknak felejthetetlen programokat szerveznek, és büszkén mutatják be Nekik helyi nevezetességeinket, történelmünket: a Hangonyi Szent Anna Római Katolikus Templomot, a Biriny- és Pogányvár történetét, a Pálos Kolostor emlékhelyét, vagy szívesen kalauzolják el Őket a Sárkánylyukhoz. A Tájház kemencéje lehetőséget nyújt a kenyérsütés fortélyainak elsajátítására. Az alsóhangonyi Sporttelep, a felsőhangonyi Ifjúsági Park és friss konditermünk pedig a sportolni vágyóknak nyújt kellemes kikapcsolódást.

Közösségünket évszázados hagyományok kötik össze, amit fiataljaink az elmúlt években újra felfedeztek, és tenni akarásukkal összetartják a különféle társadalmi korosztályokat. Idősek, fiatalok, kéz a kézben építik településünket, szervezik rendezvényeinket, ami bizakodásra ad okot a jövő tekintetében!

Remélem, hamarosan személyesen is találkozhatunk, és Barátokként üdvözölhetjük egymást! Következő rendezvényünkről a rendezvények menüpontban tájékozódhatsz! 

Gyere el kedves Családoddal, légy a vendégünk!

Kovács Szilárd

polgármestercomments