Tájékoztató tanévkezdéshez kapcsolódótelepülési támogatásról

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Hangony Községi Önkormányzat – az elmúlt évekhez hasonlóan – 2023. évben is tanévkezdéshez kapcsolódó támogatásban részesíti a Hangony településen bejelentett lakóhellyel, vagy bejelentett tartózkodási hellyel rendelkező, rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben nem részesülő óvodai, általános iskolai, középiskolai tanulmányokat folytató gyermekek szüleit/törvényes képviselőit, valamint a felsőfokú, nappali tagozaton tanulmányokat folytató és azt igazoló hallgatói jogviszonyban álló fiatal felnőtteket.

A családok ügyintézésének egyszerűsítésével összefüggő egyes törvények módosításáról szóló 2023. évi XXVIII. törvény hatályos rendelkezései szerint 2023. szeptember 1. napjától hatósági és egyéb ügyekben a tanköteles korú tanulóktól a tanulói jogviszony igazolása nem kérhető, a 16. életévüket betöltött tanulók esetében a tanulói jogviszony érvényes diákigazolvánnyal igazolható.

Fenti jogszabály változásainak figyelembevétele mellett, a tanévkezdéshez kapcsolódó támogatás megítélésének érdekében kérjük, hogy támogatási kérelmét – a 16. életévüket betöltött tanulók esetében a 2023/2024. tanév vonatkozásában érvényesített diákigazolvány másolatának bemutatása mellett – 2023. szeptember 15. napjától 2023. szeptember 30. napjáig (ügyfélfogadási napokon – hétfő, szerda és péntek) a Hangonyi Közös Önkormányzati Hivatalhoz (3626 Hangony, Rákóczi Ferenc út 130.) személyesen előterjeszteni szíveskedjenek. A személyes megjelenést egy további, a kérelmezéshez kapcsolódó formanyomtatvány kitöltése indokolja.

Köszönettel és tisztelettel:

Hangony Községi Önkormányzat